Vykort med upplyftande citat


Nu för tiden svämmar internet över med kloka och upplyftande citat, både på Instagram och Facebook och andra sociala medier hittar du dagligen citat som människor har lagt upp för att få sig själv och andra människor att känna sig och må bättre. Många av citaten kommer från mindfullness-kulturen och syftar till att få oss att ha en mera medveten närvaro. Idag används medveten närvaro i västerländsk psykoterapi och har ganska lite likheter med den traditionella beskrivningen för
medveten närvaro. Många av citaten kommer från Dalai Lama som var en religiös ledare inom den tibetanska buddhismen. Efter ett snabbt sök på internet hittar man massvis med sidor som listar mängder med olika citat och du kommer med all säkerhet hitta något som väcker dina tankar och lyfter ditt humör en smula om det behövs.

Människor skickar inte längre lika mycket vykort som man gjorde förr. För inte alltför många år sedan skickade merparten är semesterresenärer vykort hem till sina nära och kära men nu är SMS det populäraste kommunikationsmedlet för att hålla kontakten med de där hemma. Tillhör du ändå skaran som vill skicka vykort så kanske Postnords tjänst där man tillverkar sina egna vykort kan vara något för dig. Du laddar upp en bild och skriver en text (ett citat?) och vykortet kommer sedan fram till mottagarens brevlåda.

Men kort behöver ju inte alltid skickas på semestern utan kan ju också ges bort vid andra tillfällen, som till exempel ett födelsedagskort tillsammans med en present när man går på kalas. Istället för det traditionella kortet med ett roligt skämt om personens ålder eller enklare kort med enbart ett ”Grattis” på så kanske du nästa gång kan ge ett kort med ett upplyftande eller tankeväckande citat? Om du inte känner dig riktigt så djärv utan vill komplettera presenten med ett mer traditionellt födelsedagskort kanske du kan ge bort något annat med tryck av ett bra citat (kan hittas på Medtryck). Kanske kan själva presenten vara en kaffekopp med ett citat?