Kort med det lilla extra

Ett kort är ett kort, eller? Bild på ena sidan, en hälsning på andra sidan, eller inuti om kortet är dubbelt. Ibland vill man dock att kortet ska vara något mer. Kanske en kombinerad hälsning och present. Här är några förslag på hur man kan använda vykort och gratulationskort för att förgylla någons dag:

  • Ta ett foto på dig själv utklädd till något mottagaren gillar och använd fotot som vykort. Det finns många fantasifulla, roliga eller coola maskeradkläder att välja mellan. Är det kanske Spindelmannen som skickar post till en femåring? Askungen som skriver till sin prins?
  • Skicka ett dubbelt kort i ett kuvert och lägg något gott inuti. Kanske några kolor eller choklad. Om mottagaren inte gillar sötsaker kan några lyxiga tepåsar kanske gå hem. De flesta älskar att få något ät- eller drickbart i brevlådan.
  • Ett inbjudningskort till en fest. Nej, det måste faktiskt inte vara bröllop på gång för att man ska skicka fysiska inbjudningskort. Trots att det förstås går snabbare att bjuda in gäster via sms, känns det personligt och lite speciellt att få en inbjudan med posten. Trettiotvåårsfest? Helt klart läge för ett inbjudningskort. Kräftskiva, namngivning, inflyttningsfest? Japp, skicka vykort då med.
  • Har du något snällt att säga till någon, något du tänkt om den personen men som det liksom inte blir läge att säga öga mot öga? Din vän kommer säkert att bli rörd av att få ett vykort där du berättar att vännens stöd vid din skilsmässa var ovärderligt. Ditt barns förra lärare kommer att känna sig uppmuntrad när du berättar hur mycket barnet utvecklats under åren läraren undervisade i barnens klass. Vill du kan du förstås också skicka anonyma vykort, till exempel om du vill flörta med någon och vill att denne ska få fundera en stund på vem som skickat kortet.
  • Skicka ett vykort med en ledtråd eller en karta. Skriv vilken dag och tid personen ska vara där. Antingen möter du upp personen där och tar denne med på en utflykt eller överraskar på något annat sätt, eller så möter personen ytterligare en ledtråd på platsen. Vykort för vykort, ledtråd för ledtråd, tar denne sig fram till dig. Kanske sitter du och vännerna på en restaurang och inväntar personen för att bjuda på en hejdundrande födelsedagsmiddag. Eller så väntar en fin present.
  • Skriv vykort från en låtsasperson för att muntra upp någon som ligger hemma och är sjuk. Kanske hittar du vykort med barnboksmotiv och låter bokkaraktärerna skriva vykort. Emil kan berätta om sitt senaste hyss och Mamma Mu kan berätta om när hon och Kråkan var och fiskade.