Inred med dina vykort

Många som får fina vykort eller gratulationskort av familj och vänner brottas nog med om man ska behålla dem eller slänga dem. Å ena sidan kan de ha vackra motiv och ett visst affektionsvärde, å andra sidan hamnar de oftast bara i en låda på förrådet, och ser aldrig dagens ljus igen. Men så behöver det inte vara. Det finns flera smarta sätt som man kan visa upp sina vykort och gratulationskort, och göra dem till en dekorativ del av inredningen.

Det sätt som kanske kräver störst ingrepp i hemmet, men som också får störst effekt, är att skapa en tavelvägg. Om man har en vit, tom vägg i sitt hem som man inte riktigt vet vad man ska göra med, är ett mycket bra alternativ till tapeter eller målarfärg att hänga upp en mängd tavlor i olika storlek i ett snyggt arrangemang. Genom att välja matchande ramar knyter man ihop tavlorna och skapar en helhet. Bäst intryck ger tavelväggen om bilderna består av personliga fotografier, gamla vykort och målningar. Om man vill ha en bas till sin tavelvägg passar en låg bokhylla som står längs med väggen utmärkt. Du hittar bokhyllor och alla andra typer av möbler du kan tänkas vilja ha i din inredning på Furniturebox.se.postage-stamps-484994_960_720

En lite mindre permanent lösning, som också gör att man enkelt kan byta ut vykorten när man får nya, är att hänga upp dem med hjälp av dokumentklämmor. Klämmorna kan man fästa på olika sätt, till exempel på en verktygsskiva eller helt enkelt på en liten spik. En annan bra, flexibel lösning är att spänna upp en lina längs med väggen. Du kan sedan enkelt hänga upp vykorten med hjälp av exempelvis klädnypor.

Ett tredje sätt, som är någonstans mitt emellan en tavelvägg och de mer flexibla lösningarna, är att sätta upp en tavellist på väggen. Sedan kan du rama in vykorten och helt enkelt ställa dem på listen, i ett arrangemang som du tycker om.

En klassisk plats för vykort är ju kylskåpet, men om man inte tycker om det lite röriga utseendet som kylen lätt får med en massa magneter, finns det faktiskt ramar i plast för fotografier eller vykort, som har magneter på baksidan. Kylskåpet kan på det sättet bli en rörlig och flexibel tavelvägg.