Kort för högtider

Högtider och speciella tillfällen är en viktig tid för alla korttillverkare. Det är då som vi ger oss ut i handeln för att köpa ett kort att ge bort till våra bekanta. Det finns numera få högtider som inte har fått sina egna specialdesignade kort. Oavsett vilken tid på året det råkar vara kan du vara säker på att det finns en helgdag runt hörnet som förtjänar sitt eget kort. Många kort riktar sig inte bara till högtider som firas av alla gemensamt. Det kan lika gärna vara ett kort till en personlig bedrift.

I den senare kategorin hör kort som gratulerar till akademiska triumfer. Det finns många gratulationskort som tagits fram speciellt för att ges till studenter av olika slag. Vissa gratulerar mottagaren till en väl genomförd utbildning och en avlagd examen medan andra inkluderar en lycka till-hälsning inför kommande studier. Eftersom många av oss någon gång genomgår en utbildning på olika nivåer kan ett gratulationskort till studenten alltid komma väl till pass. Kortet kan förstås skickas tillsammans med en present eller en bukett blommor, men det går lika bra att skicka det enskilt i exempelvis ett kuvert.Kort för högtider 1

Bröllop är ett annat vanligt tillfälle att ge bort ett kort. Då gäller det att känna av stämningen så att du inte står för en social blunder. Om det är ett finstämt och påkostat bröllop med nära vänner kan det vara lämpligt att investera i ett dyrare kort som du kanske lagt ned mer tid på. Om det däremot är en mer avslappnad tillställning med människor som du bara känner på avstånd kan det räcka med ett enklare kort. Lyckligtvis finns det bröllopskort i alla prisklasser och för alla smaker, vilket gör det lättare att anpassa sig efter mottagaren.

Om det är någon gemensam högtid som verkligen får ut kortskickaren i oss lär det vara julen. Det finns ingen annan tid på året som ger upphov till lika mycket kortförsäljning i butikerna som julfirandet. Eftersom det länge har varit tradition att skicka julkort finns det också ett massivt utbud av olika varianter att välja på. Alltifrån tokiga bilder på jultomtar till vackra vinterlandskap brukar vara populära alternativ i juletid. Om du föredrar att få dina motiv i en större skala kan fototapeter vara något för dig.